MAGUNKRÓL

A Budafok Bigband 1994-ben alakult, főleg a Budapest XXII. kerületi Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékeiből és más amatőr zenészekből a zeneiskola égisze alatt. Ma már a jelenlegi és volt növendékek mellett az iskola művésztanárai, valamint alkalmanként professzionális zenészek is segítik zenekarunk munkáját. Az együttes korábbi vezetői Fajszi Csanád, Láng Zsolt, Simon Domokos voltak. 2004 óta a zenekar művészeti vezetője Puskás Csaba, a Budapest Jazz Orchestra egykori tagja, trombitaművész.

Célunk elsősorban a baráti társaságban történő színvonalas közös zenélés, melyen keresztül mind a könnyen befogadható jazzt, mind pedig a hangszeres tanulást népszerűsíteni tudjuk.

Tekintettel arra, hogy zenekarunknak  kifejezetten nincsenek üzleti céljai, nem kívánunk a zenei szolgáltató együttesek közé tartozni. Évi 10-12 fellépést vállalunk, melyek jellemzően a Jazz+Mi+Ti sorozatból, kerületi koncertjeinkből és néhány „külsős” felkérésből adódnak össze.

Budafok Bigband

2006-ban rendeztük első ismeretterjesztő sorozatunkat a Klauzál Gábor Művelődési Központban Jazz+Mi+Ti címmel, mely a mai napig jelentős látogatottsággal kerül megrendezésre. A sorozat kifejezetten ismeretterjesztő céllal, a legfiatalabb korosztályt megcélozva indult, de az utóbbi években  már nem kimondottan az ifjúságnak szólnak az előadások, hanem mindenkinek. Az ismeretterjesztésből is megmaradt valamennyi: nem túl töményen, de érdekes történetekkel, egy-egy előadó vagy szerzőlegenda-, esetleg a régi vagy modern zeneipar kulisszatitkainak bemutatásával próbáljuk érdekesebbé tenni a koncertélményt. A Jazz+Mi+Ti kb. 60 perces koncertjeit általában októbertől májusig átlagosan 6 hetenként pénteken 18 órás kezdettel tartjuk.

A Magyar Jazz Szövetség eddig 2 alkalommal tüntette ki a zenekart a legmagasabb „A” kategóriában, arany diplomával.

2006-ban Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerületének Önkormányzata a Kultúra 22-díjjal ismerte el munkánkat.

Rendszeres részt veszünk hazai és külföldi fesztiválokon. Számos alkalommal jártunk Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Horvátországban, Görögországban, Szlovéniában.

Az elmúlt években olyan neves szólisták voltak a vendégeink, mint Berki Tamás, Bolba Éva, Bera Zsolt, Elek István, Fekete-Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Andy Hefler, Jász András, László Attila, Malek Andrea, Magyar Bálint, Náray Erika, Pribojszky Mátyás, Premecz Mátyás, Singh Viki, Szalóky Béla, Szolnoki Dóra, Veres Mónika, Zsemlye Sándor.

TAGOK

Puskás Csaba művészeti vezető
Kónya Róbert lead trombita
Bezerédi Gábor trombita
Vörös Gábor trombita
Songoro Mihály trombita
Kovács Levente alt szaxofon
Simon Júlia tenor szaxofon
Lükő Balázs tenor szaxofon
Bánhidai Viktor bariton szaxofon
dr. Simon Domokos harsona
Szegedi Balázs harsona
Nemes Ákos harsona
Arató László harsona
Hortobágyi László dob
Héjja Katalin zongora